Om produktet
Som turist ved Gardasøen kan man næppe have undgået, at stifte bekendtskab med Bardolino-vinen, navngivet efter byen ved søens østlige bred mellem Garda og Lazise. Udenforstående betegner ofte og ganske ringeagtende Bardolino som Valpolicellas spinkle lillebror, hvilket blot frarøver dem muligheden for, at stifte bekendtskab med en sand sommerbebuder. Druesammensætningsmæssigt er der naturligvis en række sammenfald, men Bardolino er i bund og grund en ukompliceret og indsmigrende vin, der bedst nydes når solen står højt, i store kølige slurke. Druerne høstes i slutningen af september, og efter ti dages gæring separeres skallerne fra mosten med en blid presning. Herefter hviler vinen i op til seks måneder inden aftapning på flaske. Zenatos Bardolino bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Vinen er tør, delikat og harmonisk med en let bitterhed, som blot frister til endnu et glas. Når den ikke serveres alene, er den en excellent ledsager til fx pastaretter med tomat, skaldyr, hvid grillet fisk eller kylling.