Om produktet
Nik Weis oplevede igennem en årrække en stigende efterspørgsel på mousserende kvalitetsvin fra Tyskland, og i 2018 kunne han ikke længe modstå fristelsen og lancerede sin helt egen sekt. Vinen er opkaldt efter hans datter Clara. Den er efterstillet på Champagnedruerne Chardonnay og Pinot Noir, tilsat et Mosel-tvist i form af Riesling, der blot synes at løfte vinens forfriskende væsen. De respektive druer gærer ved hjælp af naturgær, og lagrer efterfølgende i 1.000 liter egefade, de traditionelle Fuder, og andengærer i flasken som Champagne. Efter 20 måneder degorgeres vinen, og forlader Nik Weis’ kælder med et restsukkerindhold på 8 g, svarende til Champagnekategorien Brut.
I glasset fremstår vinen gylden og fin, og i duften synes de fornemste dyder fra Riesling-druen at vise sig fra sin mest indsmigrende side. I smagen er boblerne raffinerede og fint integreret i selve vinen, der er domineret af mundvandsfremkaldende Mosel-frugt. Noter af grønne æbler og pærer, munder ud i en lang, forfriskende finish. Hvem siger, at det kun er Champagne der kan fremstille stor mousserende vin.