Virksomheden Cà dei Frati kendes helt tilbage fra 1782, hvor man i gamle dokumenter har kunnet læse om huset, hvor der også dengang blev produceret vin. Navnet ”Cà dei Frati” betyder, Munkenes hus, og henviser altså til det faktum, at der har været kloster på stedet i århundreder. Det ligger i den sydligste ende af Gardasøen, der hvor halvøen Sirmione stikker ud i søen.
I 1939 købte Felice dal Cero, søn af Domenico dal Cero som allerede var vinavler i Veneto, huset i Lugana di Sirmione og fornemmede straks mulighederne for vinproduktion i området.
I 1969 hjalp Pietro, søn af Felice, med til fødslen af den første DOC-vin under Cà dei Frati etiketten. Dette skift i strategi blev fulgt op af en gennemgribende modernisering i marken og i kælderen. Cà dei Frati var således også de første til at satse på kvalitet frem for kvantitet.
I dag er det så 4. generation der kører huset videre med Igino og Gian Franco i spidsen.
På husets ca. 60 ha dyrker man overvejende Turbiana, som druen i dette område kaldes. Dette er en ædel variant af Trebbiano-druen. Chardonnay og Sauvignon Blanc indgår også i nogle af Cà dei Fratis hvidvine. Desuden fremstiller Cà dei Frati også en rødvin fra Lombardiet, kaldet Ronchedone. Den består af Marzemino, Sangiovese og Cabernet Sauvignon.
Fra 2012 har Cà dei Frati erhvervet sig en vingård, kaldet Luxinum, i Valpolicella. Det er en tilbagevenden til oprindelsen, hvor det hele startede.
Cà dei Frati bygger på fortiden, og ser på fremtiden gennem en proces med forskning og udvikling af det der startede for over 70 år siden.