Om produktet
Umathum Blaufränkisch dyrkes på østvendte skråninger i den ellers flade østligste del af Østrig, der byder på udsigt over den store, lavvandede Neusiedlersee med Ungarn på den anden side. Fra søen blæser endvidere kølende vinde op på den kalkrige jord (muschel-kalk) med skifer og småsten på toppen. Det giver dybe rødder og derfor også modstandsparathed over for perioder med tørke, hvilket igen sikrer en højere kvalitet i druerne, der i øvrigt er passet, plejet, sorteret og til sidst høstet i hånden og hjembragt til vinhuset. Her har most og skaller påbegyndt deres gæring i åbne gæringstanke og afsluttet den i store træbeholdere. Til sidst har den unge vin lagret to vintre på brugte egetræsfade inden den er meldt klar til aftapning og frigivelse.
Den færdige vinen har således en intens granatrød farve og byder på en aroma af mørke bær, herunder kirsebær og lidt brombær
komplimenteret af en mørk kerne af peber og lidt urter samt strejf af kakao og tobak.
På tungen flyder indtrykkene sammen i en rank, mediumfyldig vin med lette tanniner, en frisk frugtsyre og alt i alt en tårnhøj drikkeglæde!
Vi anbefaler en times iltning før servering ved 14-16 grader - eksempelvis til intense pastaretter (var der nogen, der sagde ragout?), Wienerschnitzel, rodfrugter og fjerkræ.