Om produktet
Inspireret af Sauvignon Blanc-familiens mere tekstur-orienterede eksemplarer laver Hannes Storm i samspil med hvidvinsmesteren Chris Alheit denne vild- og fadgærede Sauvignon Blanc, som er resultatet af druer fra bare 0,5 hektar vinstokke. Stokkene står på den nordøst-skrånende, økologisk dyrkede Ignis-vinmark, hvor de mange afrundede småsten og dekomposteret granit tvinger rødderne til at søge dybt efter de sparsomme mængder vand, der i en årrække har defineret vilkårene her i Sydafrikas sydligste hjørne små 50 km sydøst for Cape Town.
Når man producerer vin i denne minimale størrelsesorden, er der ikke noget, der hedder maskinhøst eller andre mekaniske hjælpemidler end en traktor til at køre plukkespandene gennem rækkerne. Alt er således håndplukket og nænsomt sorteret i marken og igen derefter i vinhuset, hvor mosten efter presning har tilbragt et døgn i selskab med drueskalderne og først derefter er hældt til gæring på gamle franske egetræsfade. Under renest mulige forhold har naturens egne gærceller her omdannet mosten til vin, og her er den så blevet liggende i tre måneder med de bundfældne gærrester for at få opbygget en større krop og mere modstandsdygtig tekstur.
Den færdige vin er således frisk, sprød og fyldig. Med friske citrusfrugter, blomster, kornmark og sten i duften drager den opmærksomheden til sig på charmerende men ikke over-aromatisk vis. Noget af den "tabte" aroma set i forhold til, hvad vi især møder i New Zealand, møder vi i stedet på tungen i form af en saftig og spændstig frugtsyre, en let fedme, en dyb frugtprofil og et pift bitterhed i ordets bedste forstand. Og så introducerer den vedholdende eftersmag hele tiden nye, små finurligheder at gå på opdagelse i.
Wild Air er stadig finesserig og let at nyde på egen hånd, men med ovennævnte faktorer in mente anbefaler vi alligevel at servere den i gastronomisk sammenhæng. Det kunne både være til gedeost og asparges i alle farver samt til hvid fisk og skaldyr, der har været en tur på panden eller grillen. Servér også gerne med cremet, let syrlig sauce, og nyd den ved ca. 8 grader.