4.5
af 2 anmeldelser

San Polo, Rubio Toscana IGT 2017

Spar 25%
149.00 kr.
Før 199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.5
af 2 anmeldelser

San Polo, Rubio Toscana IGT 2017

4.5
af 2 anmeldelser

San Polo, Rubio Toscana IGT 2017

Om produktet

San Polos ”Rubio” IGT Toscana er sammensat af 85% Sangiovese, 10% Merlot og 5% Cabernet Franc, som hentes på økologiskdyrkede parceller, beliggende i en højde af 300-450 m.o.h. på skråninger i Montalcino. Vinmarkerne vender mod syd, sydøst og sydvest og ligger på en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund. Vinstokkene er anlagt mellem år 2000 og 2004 med en tæt beplantning på 7.000 vinstokke/ha. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. De forskellige faktorer betyder, at man opnår vine med god aroma, finesse og bid. En perfekt kombination.

Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg., for at undgå masning og oxydering. Efter afstilkning bliver druerne skånsomt mast og gæres derefter på temperaturregulerede ståltanke, med druernes naturlige gærceller. Efter en spontan malolaktisk gæring modnes vinen i 10 måneder, ligeledes på ståltanke. Efter aftapning modner vinen yderligere i 4 måneder på flaske.

”Rubio” har en blank, dyb, rubinrød farve. Duften er intens og vedvarende, med klassiske nuancer for Sangiovese, som vinen er domineret af: Kirsebær, solbær og violer, med en let krydret finish. Smagen er ligeledes meget aromatisk, med nuancer af kirsebær, vilde bær og milde krydderier. Den slutter med god velour og rundhed, men også finesse og bid. En vin med elegance. Server den til charcuteri, pasta, risotto og til retter med fjerkræ, kalv eller fuglevildt. Prøv den også med en Pecorino ost fra Toscana.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza

Anmeldelser

4.5 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.