Om produktet
Udgangspunktet for Radford Dale Chardonnay er to perfekt beliggende vinmarker. Den ene på Helderberg bjergets nedre skråninger hvor jorden er dekomposteret granit. Den anden parcel er på limstens baserede jorde på den vestlige flanke af Simonsberg, og yder druer med en for Sydafrika sjælden mineralsk karakter.
Druerne er høstet pr. håndkraft i små plastickasser, der sikrer, at druerne forbliver intakte, og samtlige klaser bliver håndsorteret.
Gæringen varede 8 - 10 uger og fandt sted i fade af fransk eg fra Allier og Vosges. 30% tre år gamle, 50% to år gamle og 20% nye. Efter gæringen blev kælder temperaturen sænket til 7 grader, og Ben og Alex udførte klassisk ”battonage” (omrøring af bundfaldet) i fadene. En gang ugentligt den første måned og en gang månedligt de følgende 8 måneder tappet uden nogen form for filtrering.
Resultatet er en aldeles fremragende Chardonnay med en tydelig (og sjælden) mineralsk tone og et strejf af lime, der giver stil, rygrad og balance til den koncentrede, fyldige og komplekse vin. Dette må være blandt de bedste Chardonnays i Sydafrika - og i den nye verden i det hele taget. Til prisen er den et scoop. Den fortjener de fineste spiser som f.eks. Pighvar, Laks, Hummer eller lignende. Nyd den de næste par år, af store glas ved ca. 12 grader.