Om produktet
Sardón er et forsøg på at skabe en lidt mere saftig og umiddelbar lillesøster til de to etablerede vine Quinta Sardonia og Qs2, som kan markedsføres med et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. For at nå dertil er vinen primært skabt på druer købt hos en række forskellige vinbønder langs Duero-floden, som hver især ikke har faciliteter til selv at producere deres egen vin. Den første vin blev produceret på frugt fra 2014-årgangen og den blev med det sammen en succes, som fik fine ratings med i bagagen samtidig med, at flere af anmelderne ikke kunne lade være med at trække paralleller til Peter Sissecks PSI, der også er funderet på seriøse opkøb af druer.
Druerne er høstet i perioden fra den slutningen af september og helt frem til slutningen af oktober efterhånden som druerne på de forskellige parceller omkring de små landsbyer i Burgos og Valladolid ramte den optimale modenhed. De er kørt op til Quinta Sardonia i plastkasser hvor der er sket en soignering af klaserne inden alle stilke er fjernet og frugten herefter parcel for parcel er forvandlet til vin i rustfrit stål.
Vinen er efterfølgende modnet i en blanding af ståltanke, beton æg, foudre og brugte franske barrique, og efter succesen med 2017-årgangen er tiden i fadene fastholdt på bare 6 måneder for igen at ramme den frugtige stil som efterstræbes. Den endelige cuvée er sammenstukket i februar to år efter høståret og herefter er vinen efter en filtrering tappet på flaske i løbet af marts og april.