Om produktet
Barolo Rionda er en forunderlig vin, der åbenbarer en påfuglehale af duft og smag for sanserne og den forener en forunderlig kraftfuldhed med en udtalt finessepræget elegance. Den er på mange måder indbegrebet af en Barolo fra Serralunga d’Alba og en af de mest komplette vine fra hele området.
Barolo Vigna Rionda kommer fra en mytisk mark, hvis rygte for alvor er opstået med Bruno Giacosas legendariske aftapninger herfra mellem 1967 og 1993.
Sammen med Barolo Marenca er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin. Første år (1997) var en storslået Barolo fra planter, der var sat i 1994 (!). Vinen fortolkes nu lidt mere traditionelt, og macerationstiden er øget til 12-15 dage, afhængig af året. Andelen af nyt træ er ligeledes markant reduceret og store botti supplerer nu de mindre træfade: Man ønsker ganske enkelt et større udtræk af sanseproducerende stoffer fra druerne og at mindske den del af sekundæraromaerne, der kommer fra træet.