Om produktet
Granatrød med orange reflekser. Ren, intens og veldefineret aromatisk profil med et varietal-og kommune-typisk præg. Elegant, men også stofrig, koncentreret og
med smidige tanniner, skøn sødme og dyb, vedholdende smag
Barolo Serralunga fremstilles af druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og 1995, er syd-sydvest-vendte og ligger omkring 320 moh. De yder en nu forholdsvis traditionelt fortolket Barolo, der fremstilles med 12-15 dages maceration (6-8 dage i 1997/1998) og to års lagring på 25 hl botti. Udgangsniveauet er forbløffende højt og dette har siden 1996 været en fremragende introduktion til Piras vine og et forvarsel om den enestående kvalitet af de tre enkeltmarks-Baroli. Barolo Serralunga demonstrerer den forventede typicitet ved at reflektere sit dyrkningshabitat og forener kraft og balance på smukkeste vis. Her er både rosenfloralitet, trøfler og tjære og rigelig karakter til at fascinere og udfordre sanserne. Samtidig udvikler den sig smukt på flaske. Den er naturligvis fremragende som ledsager til det traditionelle rige Langhe-køkken, stegt kød eller efterårets vildtretter.