Om produktet
Barolo Margheria fremstilles af druer fra gamle planter på en favoriseret position og er et typisk, men også elegant udtryk for en Barolo fra Serralunga d’Alba, der er kendt for at give vine med stor maskulin kraft, ekstrakt og tanninstruktur. Stilen er en kombination af tradition og innovation og man synes at være på vej mod en mere klassisk tilgang: mens denne vin i årgange som 1996 og 1997 fik 6-8 dages maceration, så er standarden nu 12-15 dage, afhængig af årgangen. Samtidig lagres vinen nu udelukkende på store traditionelle, neutrale botti af slavonsk eg.
Det giver en Barolo med en stor, uforvansket frugtintensitet og et stærkt præg af sit territorio: Bevidstheden om markernes forskellighed og potentiale til at give unikke vine er afgørende her, på samme måde som det er tilfældet i Bourgogne. Margheria giver den mest elegante af de tre enkeltmarks-Baroli, men er stadig en Barolo af stor dybde og karakter, der er betagende i ungdommen og som lagrer fortrinligt.