Om produktet
Bag denne elskelige Gigondas står den passionerede og gudsbenådede vinmager Jean-Baptiste Meunier, og han er ikke en Hr. hvem som helst. Således rangerer de vine, han produceres på familiens vingård Moulin de la Gardette blandt de allerbedste i Gigondas, og når det kommer til frugt og finesse overhaler han med legende lethed profilerede navne som Château de Saint Cosme, Domaine des Bosquets og Domaine Santa Duc.
Jean-Baptiste kom hjem til familiens vingård efter ophold i Napa Valley i 1990 og var en af de første i Gigondas, som vendte det konventionelle landbrug ryggen. Siden 2000 har alle vinstokke været bæredygtigt kultiverede uden herbicider og pesticider, og siden 2012 har vinene båret det økologisk stempel ligesom fremmede gærstammer og andre kunstgreb i kælderen, herunder uhæmmet tilsætning af svovl, for længst er bandlyst.
Der er tale om manuel høst af overvejende Grenache fra en række små parceller i omkring 300 meters højde på de berømte lieux-dits La Gardette, Les Bosquets, Saint-Jean og Jasio lige syd for landsbyen. Der er tale om omkring 50 år gamle og endnu ældre vinstokke, og som noget ganske særligt høster Jean-Baptiste gerne sin frugt efter, at det har regnet. Ikke så meget fordi han får lidt mere volumen men fordi han er blevet overbevist om at tanninerne kan blive rundere og vinene mere appellerende.
Drueklaserne soigneres mens de plukkes og igen, når de ankommer til vingården, hvorefter de uden knusning, men med hyppige omrøringer og nedstandsninger forvandles til vin i løbet af en tre ugers tid. Den unge vin modner i en blanding af neutrale tanke og store gamle foudre, og efter 18 måneder sammenstikkes den endelige cuvée, som tappes på flaske uden forudgående filtrering.