Om produktet
Druerne til Veglios Barolo del Comune di Serralunga d'Alba kommer fra marker der strækker sig fra Mancino og Lirano MGA'erne. Marker, der nyder vestlig eksponering og ligger i en højde mellem 250 og 400 m over havets overflade. Jorden, der findes her, er en del af Lequio-formationen, karakteriseret ved rigelig kalksten og grå mergel, der veksler med sandede substrater. Disse egenskaber giver vinene distinkte træk udtrykt af intense og komplekse aromaer, en vigtig struktur og stærk tanninkonsistens.
Kold maceration begynder inden for 36-48 timer af plukning, efterfulgt af alkoholisk gæring, med et par daglige pumpninger for at sikre langsomme og delikate ekstraktioner. Maceration i kontakt med skindet varer i omkring 20-25 dage; malolaktisk gæring følges derefter. Lagring i 24 måneder på store 25-hl franske egetræsfade.
Vinen har en lys rubinrød farve, med frugtagtige aromaer og noter af mørke kirsebær samt jernholdige, balsamico og krydrede noter. I smagen afsløres antydninger af mørk frugt og kirsebær, understøttet af en livlig og ung tanninkonsistens, der antyder potentiale for evolution.