Mauro Veglio, Barolo Arborina 2019

479.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Mauro Veglio, Barolo Arborina 2019

Mauro Veglio, Barolo Arborina 2019

Om produktet

Mauro har ca. 2,5 ha på vigneto Arborina, en syd-sydøst-vendt position, der ligger ca. 270 moh. 2/3 dele af par-cellet er beplantet i 1970, den sidste del i 1988. Cru Arborina er, som Elio Altare tidligt har demonstreret, et stærkt og fascinerende territorio. Barolo Arborina er af Veglio fremstillet første gang i 1994 og giver i Mauros sikre fortolkning en elegant, næsten eksotisk Barolo af frugtig frodighed, skøn nuancerigdom og en smidig, balancerende tanninstruktur. Den eksemplificerer på meget værdig vis Annunziata-vinenes generøse, næsten burgundiske karakter og udtalte floralitet. Således er den umiskendeligt Nebbiolo og med en egen klædelig strenghed. Den lagrer til stor skønhed og endnu større sammensathed, men er vanligvis også tilgængelig og harmonisk i de unge år.

Veglios Barolo Arborina er rubinrød i farven. Næse med stor og intens egenkarakter, men også med typicitet. Falmede og friske rosenblosterblade, jordbær og søde, syltede kirsebær. Fast, smidig, majestætisk og vedvarende i munden.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.