Om produktet
Det øde, vilde og stejle bjerglandskab i Catalonien var ved at gå i glemmebogen, da 4 venner opdagede muligheden sidst i 80’erne og gjorde Priorat til kult. Biologen Jose Luis Perez var den ene og skabte vingården Clos Martinet. De øvrige var Rene Barbier med Clos Mogador, Carlos Pastrana med Clos de L’Obac og Alvaro Palacios med Clos Dofi.
Familien Perez vinøse fremtid er i den grad sikret, da José Luis datter, Sara har vist sig at være et af Spaniens største vintalenter. Hun har i øvrigt dannet par med Rene Barbiers søn Rene Jr. Dette ægtepar har gang i utallige vinprojekter rundt om i Spanien. Hjemmebanen er dog Priorat, og for Saras vedkommende står vinvuggen stadig på Clos Martinet, som hun i dag har overtaget det produktionsmæssige ansvar for.
Der produceres ca. 3000 kasser på Mas Martinet fra vingårdens 10 hektar vinmarker. Omkring halvdelen af produktionen er 2. vinen Martinet Bru. Markerne er beplantet med; 45 % Grenache, 20 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 5 % Syrah og 10 % Carignan. Vinstilen er meget kraftig og maskulin, høj alkohol, godt suppleret af en kraftig dosis ny eg, som den intense vin opsuger i fin stil. Clos Martinet er måske den mest ”Bordeauxagtige” af Prioratvinene, og samtidig den mest holdbare. Denne vingård er en af Spaniens mest sagnomspundne.