Om produktet
Når snakken falder på byen Asti, i regionen Piemonte i det Nordlige Italien, tænker de fleste nok - og ikke uden grund - på den perlende sødmefulde vin Moscato d'asti. Ikke desto mindre trives den blå drue Barbera allerbedst i bakkerne omkring Asti. Det er således her man finder nogle af de bedste eksempler på rødvine lavet på Barbera. Vinene på Barbera har historisk set altid været noget som bønderne selv drak mens de eksporterede de enormt efterspurgte Baroloer og Barbarescoer til resten af verden. I de seneste 10-20 år er der dog flere producenter som er begyndt at behandler Barbera med enorm stor respekt og kærlighed, både i markerne og i kældrene. Det skyldes at både forbrugere og producenter har indset at Barbera kan give fortryllende gode resultater med den rette kompromiløse tilgang. En af disse producenter er Marchesi Di Barolo som med deres vin Ruré slår et slag for den mere frugtdrevne og dog komplekse Barbera. Gør som de Piemontesiske vinbønder og nyd Barbera til tomatbaserede italienske retter, Charcuteri, svinekød eller fjerkræ.