Om produktet
Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz, men andre druer leger også med, da der indgår frugt fra terrasser med gamle vinstokke, hvor de forskellige druesorter står side om side. Druesammensætningen er således allerede i udgangspunktet omtrentlig, og lægger vi dertil, at vinen er sammenstukket fra fade, der spænder over mere end 10 forskellige årgange, vil enhver præcis drueformel være et falsum.
Vinen er sammenstukket i 2016 af Poças vinmager gennem mange år Jorge Manuel Pintão og hans tro væbner André Pimentel, og efter vinens profil og kvalitet er blevet godkendt af smagsdommerne hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) er den aftappet på flaske, forsynet med en solid prop og frigivet til salg.
Server vinen ved 12-15 grader, og lad den for eksempel ledsage modnede faste oste, sprøde kager med nødder eller desserter med chokolade.