4.0
af 1 anmeldelser

Le Radici, Barolo DOCG 2019

Spar 20%
Ved 6 stk. 159.00 kr.
Ved 1 stk. 199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Le Radici, Barolo DOCG 2019

4.0
af 1 anmeldelser

Le Radici, Barolo DOCG 2019

Vores vurdering

I alle de store Barolo vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.

Om produktet

Fra det bakkede landskab i Piemonte, kommer denne herlige Barolo. Hele Barolo-området er inddelt i flere underområder med velklingende navne som: Monforte d’Alba, Serralunga d´Alba, Castiglione Falletto og La Morra. Herfra kommer noget af det bedste Italien kan præstere af fyrige, kraftfulde og intense Nebbiolo-vine, som samtidig besidder en utrolig elegance og finesse. Denne vin stammer fra området og er en sammenblanding fra de forskellige områder, dog mest fra La Morra, hvor producenten også hører hjemme. Barolo´en er vinificeret og flasket af et af Piemontes anerkendte vinhuse, som dog ikke har lagt navn til vinen. Druematerialet er nemlig taget fra lidt yngre stokke end dem de bruger til deres topvine, så der er tale om en form for bulk-vin i en utrolig høj klasse.

Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.

Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.

Gastronomi: Til alle store vine hører god mad. Også i dette tilfælde skal man finde de bedst Piemonte-retter frem. Alt hvad der er langtidsbraiseret og grillet af kalve- eller oksekød passer flot til denne vin. Også Risotto, kraftigere pastaretter og tomatbaserede saucer går godt til vinen. Nyd den ved 16-18 grader og giv den en let iltning inden servering. Vinen har et lagringspotentiale på omkring 10 år fra høstår.

Serveringsforslag

Krydret mad
Mørkt kød
Kraftig ost

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.