Om produktet
Fra det bakkede landskab i Piemonte, kommer denne herlige Barolo. Hele Barolo-området er inddelt i flere underområder med velklingende navne som: Monforte d’Alba, Serralunga d´Alba, Castiglione Falletto og La Morra. Herfra kommer noget af det bedste Italien kan præstere af fyrige, kraftfulde og intense Nebbiolo-vine, som samtidig besidder en utrolig elegance og finesse. Denne vin stammer fra området og er en sammenblanding fra de forskellige områder, dog mest fra La Morra, hvor producenten også hører hjemme. Barolo´en er vinificeret og flasket af et af Piemontes anerkendte vinhuse, som dog ikke har lagt navn til vinen. Druematerialet er nemlig taget fra lidt yngre stokke end dem de bruger til deres topvine, så der er tale om en form for bulk-vin i en utrolig høj klasse.
Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.
Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.
Gastronomi: Til alle store vine hører god mad. Også i dette tilfælde skal man finde de bedst Piemonte-retter frem. Alt hvad der er langtidsbraiseret og grillet af kalve- eller oksekød passer flot til denne vin. Også Risotto, kraftigere pastaretter og tomatbaserede saucer går godt til vinen. Nyd den ved 16-18 grader og giv den en let iltning inden servering. Vinen har et lagringspotentiale på omkring 10 år fra høstår.