La Spinetta, Toscana Rosso Il Nero di Casanova 2020

Spar 30% Udløber: 9/30/2024
129.00 kr.
Før 185.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

La Spinetta, Toscana Rosso Il Nero di Casanova 2020

category label Nyhed
P O I N T
92
James Suckling

La Spinetta, Toscana Rosso Il Nero di Casanova 2020

Vores vurdering

Intens rubinrød farve når vinen skænkes, og aromaer af vilde kirsebær, solbær, søde blommer og et strejf af mørk chokolade når næsen stikkes i glasset. Meget ren i sin frugt og præget af silkebløde tanniner.  Vedholdende og med en velafstemt balance mellem frugt og friskhed.

Server i store Bordeaux glas, og lad den for eksempel stråle, næste gang du serverer en T-bonesteak fra grillen.

Om produktet

Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra, var der mange, der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til, når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?

Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet, stod det klart, at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment", at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere, at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.

I 2007 var en ny vingård, der diskret var bygget ind i en sydøst vendt skråning, klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der blev indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod er han blevet en af de bærende kræfter bag Casanova della Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position, som et af fyrtårnene ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.

Il Nero di Casanova er åbningsnummeret, som her for 17. gang dokumenterer Giorgio Rivetti og Mirko Bessi’s høje ambitionsniveau. Nu som altid en ren Sangiovese fra vinstokke, som efterhånden er blevet 25 år gamle og alle kultiveres efter bæredygtige principper hvilket blandt andet betyder, at såvel herbicider som pesticider er fravalgt.

Druerne plukkes i hånden og sorteres, når de ankommer til vingården, hvor alle stilke efterfølgende fjernes forud for gæringen i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet 12 måneder i 2 og 3 gange brugte franske fade og derpå sammenstukket og eftermodnet i 2 måneder i stål inden aftapningen på flaske og til sidst yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.