Om produktet
Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra, var der mange, der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til, når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?
Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet, stod det klart, at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment", at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere, at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.
I 2007 var en ny vingård, der diskret var bygget ind i en sydøst vendt skråning, klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der blev indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod er han blevet en af de bærende kræfter bag Casanova della Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position, som et af fyrtårnene ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.
Il Nero di Casanova er åbningsnummeret, som her for 17. gang dokumenterer Giorgio Rivetti og Mirko Bessi’s høje ambitionsniveau. Nu som altid en ren Sangiovese fra vinstokke, som efterhånden er blevet 25 år gamle og alle kultiveres efter bæredygtige principper hvilket blandt andet betyder, at såvel herbicider som pesticider er fravalgt.
Druerne plukkes i hånden og sorteres, når de ankommer til vingården, hvor alle stilke efterfølgende fjernes forud for gæringen i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet 12 måneder i 2 og 3 gange brugte franske fade og derpå sammenstukket og eftermodnet i 2 måneder i stål inden aftapningen på flaske og til sidst yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen.