La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 130.90 kr.
Ved 1 stk. 154.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter

category label Øko

La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter

Om produktet

Dette er den fine røde bordvin på literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.

Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også naturvins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling. 

La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel  Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: "Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi de vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo nyder, mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser".

Her er der hovedsageligt tale om Sangiovese, men også en god del Merlot for at ramme et lidt fyldigere udtryk. Der  er naturligvis tale om manuel høst, først Merlot og et par uger senere Sangiovese. Drueklaserne soigneres allerede under plukningen og køres ned til vingården på ladet af familiens  gamle Vespa, hvor der sker yderligere en sortering på et bord foran vineriet inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning ryger op i små rustfri ståltanke. Her gærer vinen spontant uden temperaturkontrol i 2-3 uger med daglige omrøringer efterhånden, som skallerne stiger op mod overfladen. Herefter sammenstikkes den endelige vin, og efter 6 måneders modning i fad fri zone tappes den på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, "kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser".

En dejlig jovial letløbende og saftig rødvin som virkelig flager for det lille ord ”drinkability”, som helst ikke vil oversættes til dansk. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”

Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketter er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.