Jacques Copin, Millesime 2013 Brut Nature

649.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Jacques Copin, Millesime 2013 Brut Nature

Jacques Copin, Millesime 2013 Brut Nature

Krop Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Gærnoter

Om produktet

Vintage 2008 fra Jacques Copin forener de to klassiske druer Pinot Noir og Chardonnay i en fuldendt blanding - finesse fra Chardonnay og rund frugt fra Pinot Noir som bliver tilsat Champagnes naturligt kompleksitet. Det er lækkert, krydret og med masser af lag. 2008 er en af de mest eftertragtede årgange de seneste år, og de fleste af de store champagnehuse er forlængst udsolgt. Vintage-champagnen fra Copin er de bedste fade fra et enkelt år, som bliver nænsomt sammenstukket med lige dele Pinot og Chardonnay. Efter andengæring bliver der ikke tilsat sukker, såkaldt liqueur d'expedition, hvilket resulterer i en Extra Brut, som er knastør - men der er masser af smagsnuancer med kandiseret frugt og krydderier sammen med den friske syre. Det er vin, som har gemmepotentiale til en del år i kælderen. Server ved 8-10°C i store champagneglas. Det er oplagt madvin, som kan klare kraftige forretter med substans

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Gærnoter

Fakta

Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Type:
Champagne
Smagsprofil:
Område:
Champagne
Type bobler:
Brut Nature
Vintage
Årgang:
2013
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).