Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

Spar 25%
Ved 6 stk. 119.00 kr.
Ved 1 stk. 159.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

category label Øko

Immel, Weissburgunder Trocken 2022 Bio

Vores vurdering

Længe skal man lede efter SÅ ren og velskabt hvidvin til prisen som i vinene fra Immel. Og særligt er vi imponerede over denne ekstremt charmende Weissburgunder (Pinot Blanc for de frankofile), der holder en imponerende stram line og aromatisk jargon.

Om produktet

Fra det berømte Rheinhessen-vihnus Wittmann laver kældermester Georg Rieser små mængder af sin helt egen vin biodynamiske vin under stedets historiske navn Immel, der på kort tid er blevet genoplivet som en attraktiv vare såvel internt i Tyskland som i adskillige nabolande. For det smager godt, skal vi love dig for, og særligt er vi imponerede over denne ekstremt charmende Weissburgunder (Pinot Blanc for de frankofile), der laves på unge vinstokke fra Wittmanns marker i Rheinhessen.

Ud fra deres tilgang om at tilgodese naturens eget kredsløb ved bl.a. at undgå sprøjtning og i stedet bruge ekstra håndkraft i markerne opstår en sund jord, sunde stokke og velsmagende vindruer. I sidste ende giver det en skøn, rank og overraskende aromatisk smagsoplevelse, der er som skabt til hverdag og uformelle (mad-)stunder.

I kælderen presses de nyhøstede druer til most. Mosten gæres ved lave temperaturer i ståltanke, og den unge vin ligger så på de bundfældne gærrester for at nuancere sit smagsrepertoire og intensivere sit mineralske bid. Den efterfølgende sommer melder den sig klar til servering og umiddelbar nydelse!

Og mærk så ellers lige her, hvordan Immels Weissburgunder bedårer med sin elegance.

Den har en legende aroma af moden frugt, urter og mandarin, mens ganens smukt cremede tekstur accentueres af subtile salte fornemmelser samt antydninger af ristede nødder. Afslutningen er letløbende og dog vedholdende - perfekt til uformelle stunder og lette madretter.

Immel Weissburgunder kan med andre ord nydes med allerstørste fornøjelse til friske fjordrejer, stegt jomfruhummer, stenbiderrogn eller for den sags skyld både flammkuchen (Tarte Flambee eller hvid pizza) og kyllingebryst.

Manden bag vinen - Georg Rieser - foreslår, at du nyder den ved omkring 8-10° C.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.