Om produktet
Fra det berømte Rheinhessen-vihnus Wittmann laver kældermester Georg Rieser små mængder af sin helt egen vin biodynamiske vin under stedets historiske navn Immel, der på kort tid er blevet genoplivet som en attraktiv vare såvel internt i Tyskland som i adskillige nabolande. For det smager godt, skal vi love dig for, og særligt er vi imponerede over denne ekstremt charmende Weissburgunder (Pinot Blanc for de frankofile), der laves på unge vinstokke fra Wittmanns marker i Rheinhessen.
Ud fra deres tilgang om at tilgodese naturens eget kredsløb ved bl.a. at undgå sprøjtning og i stedet bruge ekstra håndkraft i markerne opstår en sund jord, sunde stokke og velsmagende vindruer. I sidste ende giver det en skøn, rank og overraskende aromatisk smagsoplevelse, der er som skabt til hverdag og uformelle (mad-)stunder.
I kælderen presses de nyhøstede druer til most. Mosten gæres ved lave temperaturer i ståltanke, og den unge vin ligger så på de bundfældne gærrester for at nuancere sit smagsrepertoire og intensivere sit mineralske bid. Den efterfølgende sommer melder den sig klar til servering og umiddelbar nydelse!
Og mærk så ellers lige her, hvordan Immels Weissburgunder bedårer med sin elegance.
Den har en legende aroma af moden frugt, urter og mandarin, mens ganens smukt cremede tekstur accentueres af subtile salte fornemmelser samt antydninger af ristede nødder. Afslutningen er letløbende og dog vedholdende - perfekt til uformelle stunder og lette madretter.
Immel Weissburgunder kan med andre ord nydes med allerstørste fornøjelse til friske fjordrejer, stegt jomfruhummer, stenbiderrogn eller for den sags skyld både flammkuchen (Tarte Flambee eller hvid pizza) og kyllingebryst.
Manden bag vinen - Georg Rieser - foreslår, at du nyder den ved omkring 8-10° C.