Georges Vigouroux, Chateau de Haute-Serre Grand Vin Seigneur 2017

Spar 40% Udløber: 2/9/2025
179.00 kr.
Før 299.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Georges Vigouroux, Chateau de Haute-Serre Grand Vin Seigneur 2017

P O I N T
93
Wine Enthusiast
P O I N T
90
Wine Spectator

Georges Vigouroux, Chateau de Haute-Serre Grand Vin Seigneur 2017

Vores vurdering

En vin til de store stege, til rødt kød, til saftigt lam og til kraftige retter med vildt. Nede på La Table de Haute-Serre skænker de også vinen til små stykker mørk chokolade for de gæster, som springer desserten over, og vi skulle hilse og sige at også det fungerer overraskende godt! Også en spændende vin at overraske med når man får gæster med præferencer for fin Bordeaux.

Om produktet

Selvom Bertrand Gabriel Vigouroux og hans legekammerat, den verdensberømte amerikanske Malbec-ekspert Paul Hobbs, i de bedste år piller frugten fra omkring 4 ha. ud af ligningen for at producere de 2 prestigevine Cuvée Géron Dadine og Icône WOW er det stadig på sin plads at kalde dette for Le Grand Vin de Haute-Serre. Allerede 2010-årgangen kom i 2013 med på Wine Spectator’s årlige top-100-liste, og i 2017 kaldte Paolo Basso (kåret til verdens bedste sommelier i 2016) 2013-årgangen for "mon préféré coup de cœur à Bordeaux". (mit fortrukne alternativ til Bordeaux).

Den glade nyhed er, at dette er den mest helstøbte udgave af vinen vi til dato har smagt. Delikat og subtil, og fjert fra myten om, at Cahors er den lidt støvede, sorte vine, der helst skal ligge ned i årtier før de kan drikkes. Her er der tale om stor drinkability allerede nu og samtidigt vil man blive rigt belønnet hvis man investerer i nogle flasker og giver vinen lidt tid. Det er ren Win Win Wine!

Château de Haute-Serre har sine 60 tilplantede ha. samlet omkring slottet skrånende fra 320 og ned til 280 meter på det såkaldte 3. plateau i forholdt til Lot-floden. Georges Vigouroux købte slottet i 1970 på et tidspunkt hvor skråningerne var dækket af enebærbuske og små forkrøblede egetræer fordi produktionen aldrig var kommet i gang igen efter vinlusen. men Georges Vigouroux havde opsøgt stedets historie og fundet ud af, at slottet engang havde produceret noget af Frankrigs mest feterede vin, som havde gnubbet skuldre med Château Margaux og andre store vine. Et omfattende arbejde med at genskabe vinmarkerne og renovere slottet blev iværksat, og i 1997 kunne man frigive de første vine fra 1995-årgangen. Siden har Château Haute-Serre som det forstås positioneret sig som et af de sikreste kort i hele Cahors distriktet, og slottes nytilkomne restaurant bejler under ledelse af den unge chef Allan Duplouich til den første stjerne i den røde guide Michelin.

Vinfremstillingen er traditionel med sortering for defekte bær og fjernelse af alle stilke forud forgæringen med hyppige omrøringer under temperatur kontrol i rustfrit stål og beton. Herefter sammenstikkes Le Grand Vin i januar og modner herefter for en dels vedkommende 12 måneder på nye fade og 6 måneder i beton og for resten 18 måneder i brugte næsten neutrale fade med en klaring med æggehvider under vejs og en let filtrering i forbindelse med aftapningen på flaske.

Bare en dejlig vin med duft af mørke kirsebær, solbær, skovjordbær, kanel, vanilje og andre krydderier fra tiden i egefadene. Fin fylde uden på noget tidspunkt at slippe forbindelsen til elegancen. moden saftig frugt og betydelig friskhed frem mod en lange silkeagtige finish, der etableres med hjælp fra allerede elskværdige tanniner.

Serveringsforslag

Eksterne anmeldelser

P O I N T
93
Wine Enthusiast
P O I N T
90
Wine Spectator

Anbefalinger

Spar
60%
t.o.m
1/31/2025
Spar
50%
t.o.m
1/31/2025
Spar
50%
t.o.m
1/31/2025
Spar
48%
t.o.m
1/31/2025
Spar
36%
t.o.m
1/31/2025
Spar
41%
t.o.m
1/31/2025
Spar
47%
t.o.m
1/31/2025
Spar
45%
t.o.m
1/31/2025
Spar
31%
Ved
6 stk.
Spar
23%
Ved
6 stk.