Om produktet
El Picoteo Blanco er lavet på Verdejo og Sauvignon Blanc dyrket 700-800 meter over havet - tæt nok på Middelhavet til at undgå alt for høje dagtemperaturer og højt nok oppe til at mærke de lavere nattemperaturer, der er esentielle for at holde en flot balance og frisk syrestruktur.
Apropos friskhed høster folkene bag El Picoteo altid om natten for bedst at bevare den finest mulige aroma og sprødhed. Af samme årsag er vinen gæret ved lave temperaturer og efterfølgende lagret ved max 30 grader i rustfri ståltanke.
I de tidlige sommermåneder året efter høst hældes vinen på flasker, hvor den så venter på at blive frigivet.
Resultatet er en frugtbåren, blød og tør vin med letforståelig aroma, der kommer omkring citrus, lime og tropisk frugt. På tungen er vinen mediumfyldig, saftig og blød med en veldoseret, frisk syre, der gør den til en meget mad-venlig vin.
Især er El Picoteo blanco velegnet til diverse grøntsags- ost- og skaldyrsbaserede tapas. Og så kan du selvsagt også nyde den til rrisretter, salat, lyst kød og grillet fisk eller mexicanske tacos toppet med frisk koriander og lime.