Om produktet
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han noterde: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en up and coming superstar. Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sine første jordlodder.
Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet. Dette var således Pierres første vin og på mange måder er dette stadig hjertebarnet i den efterhånden imponerende kollektion.
Druerne sorteres allerede under høsten og igen, når de ankommer til vingården. Herefter fjernes alle stilke og druerne køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i træ og rustfrit stål. Efter gæringen får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes i små fade fra Allier og Nevers (30% nye) for at modne i 18 måneder frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske.
Dekanter gerne inden servering. Prøv den til for eksempel stegt lever fra hårvildt (eller alternativt kalv) med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter formidler magien i flaskerne.