Om produktet
Pierre Gaillard udfordrer som altid tesen om, at Syrah-vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken inden de bliver klar til ægte nydelse. Her er der tale om umiddelbar charme, og også en accentueret fornemmelse af terroir, som betyder, at vinene tidligt er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som kun få producenter formår at finde ind til.
Der er tale om frugt fra til sammen 10 ha. på forskellige øst og sydøst vendte granitrige skråninger i Chavanay, Sarras samt hjemkommunen Malleval i den nordlige del af appellationen. Over alt er vinstokkene mere end 20 år gamle og høsten er manuel med om nødvendigt en soignering af drueklaserne inden de pakkes i plastkasser og køres op til vingården højt oppe over Rhônefloden.
Her foretages en soignering inden alle stilke fjernes hvorefter de delvis knuste druer køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dagen inden temperaturen hæves og den alkoholiske gæring sættes i gang i store lodret stående egefade og rustfri ståltanke. Her får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes på små fade fra Allier og Nevers hvor den modner 15 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.
Prøv den til for eksempel en gang stegt lever fra hårvildt, eller alternativt kalv, med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.