Om produktet
Denne vin er skabt på den traditionelle blanding af 90% Syrah og 10% Viognier og forener således på unik vis Syrah druens pirrende nerve med Viognier druens fedme og parfume.
Pierre Gaillard ejer hele 5 ha. på de syd sydøst vendte stejle skråninger oppe bag Ampuis. Nogle parceller er beliggende på brun skifer, som er rig på jernoxid og giver kraftige velstruktureret vin. Andre parceller er domineret af lys og mere løs skifer, der som udgangspunkt giver mere smidige og aromatiske vine. Derfor gæres druerne fra de forskellige parceller hver for sig, så Pierre og hans datter Jeanne til sidst kan sammenstikke en cuvée, som bliver rigere og mere nuanceret end vinene fra de enkelte parceller hver for sig ville være blevet.
Der sker en sortering når druerne ankommer til vingården såvel før som efter alle stilke fjernes. Herefter knuses druerne ganske let og efterfølgende får de lov til at samle aroma i op til 24 timer inden den alkoholiske gæring uden fremmede gærstammer, som sker ved op til 35 grader i rustfrit stål. Herefter modner vinen 18 måneder på egefade fra Allier og Nevers (30% er nye) inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres ganske let og tappes på flaske.
Vinen kan hjælpes på vej med en dekantering forud for servering i familiens største glas. Prøv den til ryg af kronhjort pikeret med sorte trøfler eller rådyrkølle med sauteret rosenkål, perleløg og tragtkantareller, skysauce og høvlede kastanjer.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.