Om produktet
Bernard Fouquet er en mester, og hvis han havde spillet skak, ville vi kalde ham en stormester. Lige siden vi svingede forbi for første gang for snart 20 år siden, har han leveret med usvigelig sikkerhed og levet op til sit eget mantra om, at der ikke findes dårlige årgange. Han indrømmer gerne at hvert eneste år byder på større eller mindre udfordringer, men hvis vinbonden bare er flittig ude i vinmarken og ikke alt for grådig i kælderen, vil det ifølge Bernard Fouquet altid være muligt at skabe stimulerende vine.
I 2019 hvor det blev ekstremt varmt og tørt i juli var tricket nok engang at lade lidt flere blade blive på vinstokkene og det sammen med det frodige bunddække af græs og blomster sørgede for at druerne ikke blev forbrændte og ikke tørrede ud og i den sidste uge af september kunne Bernard Fouquet og hans team høste rigelige mængder smukt modnede druer uden spor af råd og med en fin aromatisk kompleksitet.
Cuvée Silex er skabt på et sammenstik af frugt fra de mest flint og kiselholdige parceller. Høsten er overvejende manuel og fremme på vingården er det obligatorisk med en soignering af klaserne inden de havner i den pneumatisk presse. Efter presningen får mosten lov til at sætte sig under kulsyre tryk (for at undgå oxidation og for at reducere den senere tilsætning svovl) i 3-5 dage hvorefter gæringen i rustfrit stål og cement forløber ved bare 18-20 grader hvorefter vinen modner 8 måneder på bærmen frem mod aftapningen på flaske i april måned.
Som altid en herlig Vouvray som nok er Sec, men qua en lille restsødme - som balanceres vidunderligt af flot frisk syre og mineralitet - slet ikke er knastør. I stedet flot defineret rigt blomstrende frugt såvel i næsen som munden afført af hvide ferskner, kvæder og moden citron. Blød, cremet, livlig og frisk med en lang og kompleks eftersmag. Svært vanedannende!
Nyd den som aperitif, til fisk og skaldyr med og uden sauce eller sammen med modne gedeoste fra Loire.