Om produktet
Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistralvinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 33 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Druerne macererer kortvarigt og presses derefter. Roussanne og Grenache Blanc gærer og modner på egetræsfade, mens Clairette, Bouboulencs og Picpoul samgærer i tanke. Roussanne gennemgår som den eneste af druerne den malolaktiske fermentering. Ca. 10% af druerne vinificeres med lang skind-maceration, som det er gængs praksis for røde druer. Lidt over halvdelen af vinen lagrer "sur lie" i 10 måneder. Herefter flaskes vinen uden forudgående klaring eller filtrering.