Om produktet
Vinen præges af særdeles modne druer med både lyse- og mørke frugttoner, krydderier, en lille jordtone og fast bygning med tannin, der lukker af til sidst. Trods høj modenhed en tør vin med kun 1,3 g. restsukker/l., hvor de tre druer spiller rigtig godt sammen. Meget bred anvendelse: Den åbne frugt kvæler ikke en stegt kylling, og den faste struktur gør, at vinen ikke kvæles af et stykke rødt kød.
Grenache 60% giver rund, saftig frugt, som struktureres af 20% let peberkrydret Syrah og 20% Mourvedre, der giver en fast afrunding. d'Arenbergs signaturvin, opkaldt efter ploven der lettede opdyrkningen af nyt land, har gennem årene pløjet sig solidt ind i danske vindrikkeres bevidsthed. Alliancen mellem Grenache, Syrah og Mourvedre fungerer lige så godt her som i Sydrhône, hvor konceptet kommer fra. De fleste druer er fra meget gamle buskvinstokke og vinifikationen sker, efter ganske let presning, i de traditionelle åbne gæringstanke, efterfulgt af let egefadlagring i store, ældre fade.