5.0
af 1 anmeldelser

Château Prieure Lichine 2016

549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Château Prieure Lichine 2016

5.0
af 1 anmeldelser

Château Prieure Lichine 2016

Om produktet

Château Prieuré-Lichine (eller tidligere Château Le Prieuré og Château Prieuré-Cantenac) blev etablereret i det 12. århundrede af munkene, og tilhørte faktisk kirken indtil starten på Den Franske Revolution. Prieuré betyder da også ”munkekloster”. I 1951 købte amerikaneren Alex Lichine slottet, og to år efter tilføjede han sit efternavn til slottets navn, som dermed blev Château Prieure-Lichine. Axel Lichine, som af mange blev opfattet som ”vinens pave”, renoverede slottet samt kælderen, og sørgede for, at der blev tilført lidt flere marker, således at produktionen kunne udvides. Alex Lichine nøjedes ikke med at producere vin. Han skrev vinbøger, og prægede i det hele taget Bordeaux’ udvikling i en grad som kun få andre. Alex Lichine døde i 1989, og han blev begravet i slottets vinmark ned mod floden Gironde.

Efter Alex Lichines død blev slottet overtaget og drevet videre i nogle få år af sønnen Sacha, som hyrede Michel Rolland som konsulent, men selvom vinen var ganske god, blev det aldrig nogen succes med Sacha ved roret. Slottets økonomi blev udfordret, og et salg var derfor uundgåeligt. I 1999 overtog den franske koncern ”Groupe Ballande” slottet. Man har med en ihærdig indsats nu fået genrejst slottet, og vinens anseelse er bedre end nogensinde tidligere. Det er i dag den berømte ønolog Stéphane Derenoncourt, der er konsulent på slottet.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.