Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2019

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2019

Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2019

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Fad

Vores vurdering

Det lille beskedne slot Chateau Lusseau og de tilhørende 2 hektar vinmarker er ikke i særligt manges bevidsthed. Det er tilgengæld manden bag, nemlig Laurent Lusseau som udover sine egne vine på Chateau Lusseau også er kældermester på det berømte Chateau Pavie i Saint-Emilion. Men når han laver vine i eget navn er niveauet tårnhøjt, og det er ét af de steder i St.-Emilion, hvor man kan få virkelig meget vin for pengene - og det er den klassiske, elegante stil, der dominerer på Chateau Lusseau. 

Om produktet

Vinene fra Chateau Lusseau produceres i meget begrænsede mængder. Omkring 7000-9000 flasker årligt kan Laurent få ud af de 2 hektar marker. Vinen har igennem årene haft en opadgående kurve og er i de seneste par år også kommet på radaren hos nogle af de største vinkritikere i verden. Hvor bla. fadprøven af årgang 2018 har fået 92-94 point og fadprøven fra årgang 2019 har fået 91-92 point af James Suckling.

Vinens farve er mørk og dyb. Friske brombær og moden rød frugt er indrammet af sekundære nuancer af toasted fad og mokka. En vin med stor koncentration og struktur som uden tvivl vil udvikle sig positivt over de næste 5-8 år.

Smagsnoter

Mørk frugt
Fad

Fakta

Syre:
Medium
Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2019
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.