Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2018

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2018

Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2018

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Fad

Vores vurdering

Det lille beskedne slot Chateau Lusseau og de tilhørende 2 hektar vinmarker er ikke i særligt manges bevidsthed. Det er tilgengæld manden bag, nemlig Laurent Lusseau som udover sine egne vine på Chateau Lusseau også er kældermester på det berømte Chateau Pavie i Saint-Emilion. Men når han laver vine i eget navn er niveauet tårnhøjt, og det er ét af de steder i St.-Emilion, hvor man kan få virkelig meget vin for pengene - og det er den klassiske, elegante stil, der dominerer på Chateau Lusseau. 

Om produktet

Vinene fra Chateau Lusseau produceres i meget begrænsede mængder. Omkring 7000-9000 flasker årligt kan Laurent få ud af de 2 hektar marker. Vinen har igennem årene haft en opadgående kurve og er i de seneste par år også kommet på radaren hos nogle af de største vinkritikere i verden. Hvor bla. fadprøven af årgang 2018 har fået 92-94 point og fadprøven fra årgang 2019 har fået 91-92 point af James Suckling.

Vinens farve er mørk og dyb. Friske brombær og moden rød frugt er indrammet af sekundære nuancer af toasted fad og mokka. En vin med stor koncentration og struktur som uden tvivl vil udvikle sig positivt over de næste 5-8 år.

Smagsnoter

Mørk frugt
Fad

Fakta

Syre:
Medium
Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2018
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.