Château Lafite Rothschild 2011

7,199.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Lafite Rothschild 2011

Château Lafite Rothschild 2011

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Om produktet

94 Point, Wine Spectator

Mørkerød, levende farve. Besidder en forførende duft af sød og frisk pibetobak, delikat cedertræ og blåbær. Smagen er fyldig med integrerede tanniner, en saftbetonet karakter og massevis af modne frugtnuancer. Et utroligt godt glas vin med stor personlighed.

Den 8. August 1868 købte James Mayer Rothschild slotted for 4,4 millioner Franc og døbte slottet Château Lafite Rothschild. Kun 3 mdr. Senere gik James bort og hans 3 sønner, Alphonse, Gustave og Edmond Rothschild drev slottet videre. Det 20. århundrede har været hårde tider for slottet med phylloxera-sygdom i markerne, 2 verdenskrige og andre udfordringer. Siden 1974 er det Éric de Rothschild som har ført slottet til sin særstatus.

Château Lafite har en af de største vinmarker i Médoc med 107 Ha. som typisk giver mellem 35.000 kasser vin á 12 fl. I gennemsnit er ca. 20.000 kasser Château Lafite og resten går til 2. vinen Carruades de Lafite.

Markerne er beplantet med 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Klassisk er druesammensætningen I førstevinen fra 80% til 95% Cabernet Sauvignon, 5% - 20% Merlot, og op til 3% af Cabernet Franc/Petit Verdot. 

Få årgange som eksempelvis 1961 årgange skiller sig ud. Denne er 100% Cabernet Sauvignon. Château Lafite er det mest prestigefyldte slot i Asien og i særdeleshed Kina, hvor priserne opnår gastronomiske højder.

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2011
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.