Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

Vores vurdering

Rødvinen fra Château Batailley er i den meget klassiske Pauillac-stil og har derfor bedst af at blive iltet på karaffel inden servering. De 70% Cabernet Sauvignon giver både i duften og i smagen nuancer af solbær, og opholdet på træ giver toner af vanille og krydderier. Vinen har en god struktur og tørhed og samtidig en god frugtkoncentration, som giver harmoniske og afrundede toner. Den fornægter ikke sin maskuline og intense Pauillac-stil og vil derfor være en god ledsager til rødt kød, retter med vildt eller lam og til mange stuvede kødretter.

Om produktet

Vinmarkerne på slottet udgør 57 ha. og er beplantet med 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit-Verdot. Det er ca. den samme druesammensætning, man finder i vinen. Jordbunden på slottet er meget klassisk med en blanding af sand, småsten og ler. Gæringen foregår på tank og varer fra 15 til 20 dage under temperaturregulering. Efter den malolaktiske gæring er vinen modnet 16-18 måneder på træfade af eg, hvoraf de 50% bliver fornyet hvert år.

Rødvinen fra Château Batailley er i den meget klassiske Pauillac-stil og har derfor bedst af at blive iltet på karaffel inden servering. De 70% Cabernet Sauvignon giver både i duften og i smagen nuancer af solbær, og opholdet på træ giver toner af vanille og krydderier. Vinen har en god struktur og tørhed og samtidig en god frugtkoncentration, som giver harmoniske og afrundede toner. Den fornægter ikke sin maskuline og intense Pauillac-stil og vil derfor være en god ledsager til rødt kød, retter med vildt eller lam og til mange stuvede kødretter.

Den fortjener at blive serveret i store glas!

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.