Om produktet
Hemmeligheden bag en god dessertvin fra Loire er sammensætningen af sødme og eksotiske toner på den ene side og friskhed og sprødhed på den anden side. I denne kunst er Philippe Germain og hans team mestre. De økologiskdyrkede Chenin Blanc druer bliver plukket manuelt ad flere omgange, da de ikke alle sammen bliver angrebet af botrytis på samme tidspunkt. I kælderen bliver de skånsomt afstilket, mast og gæret på ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i 6 måneder i træfade af 400 l. Vinen aftappes efter en meget let filtrering.
En let og charmerende Côteaux du Layon. Her er det de grønne og lette toner, som dominerer i duften, mens musklerne mest kommer i smagen. Vinen har både dybde og kompleksitet, med eksotiske nuancer af modne frugter og bivoks med et stænk af vanilje. Det er en vin, som både kan drikkes i sin ungdom, hvor harmonien mellem sødmen og strukturen allerede er flot, men som også sagtens kan gemmes i nogle år. Den vil da vinde i både fylde og kompleksitet. Prøv den til pandekager med f.eks. appelsinsauce, til ikke for søde frugttærter eller til eksotiske frugter. Også velegnet til blåskimmeloste eller foie gras.