Om produktet
Château Bonalgue, der har sine 9 ha. på sand, grus og ler lige nordøst for Libourne, indeholdte tidligere både Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, men det er slut nu. Vinstokkene er revet op og erstattet med Merlot for, som Jean Baptiste Audy udtrykker det: "vi må respektere, at Merlot er den drue, der giver os de ypperste vine i Pomerol”.
I den ellers lidt udfordrende 2017-årgang er udtrykket endnu engang en triumf for druesorten og fravalget af andre druesorter ligner en ren genistreg. I hvert fald har vi ikke tidligere oplevet en så overbevisende performance fra dette slot 3 år i streg, og vi har immervæk importeret vinen i en lille menneskealder!
Her er lag af modne blommer og kirsebær, der mingelerer med hvid peber, sort te, salvie og kakao og dertil kommer aromaerne fra fadene i form af velintegrerede noter af ristet træ og vanilje. Fyldig og aromatisk og med herlige tanniner som føjer friskhed til alle de krydrede elementer og ikke mindst bidrager med en lang, parfumeret finish. Simpelthen flæsket og fokuseret på én gang. Præcis som ægte Pomerol i de store årgange skal være.
Druerne sorteres på rystebord, når de ankommer til kælderen og forvandles derefter til vin i 13 temperaturregulerede rustfrit ståltanke. Herefter modner vinen på fad i 16-18 måneder, alt efter hvilken parcel druerne er høstet fra. Halvdelen af fadene er nye hvert år, og der er med andre ord tale om et helt klassisk setup magen til det, vi oplever på de mest kendte og kostbare vingårde i Pomerol. Et approach som har betydet, at Château Bonalgue altid er med på The Wine Cellar Insiders liste over de bedste køb i Bordeaux. Den såkaldte Bordeaux Value Wine Guide.