Chateau Bonalgue Pomerol 2017

Spar 15%
Ved 6 stk. 403.75 kr.
Ved 1 stk. 475.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Bonalgue Pomerol 2017

Chateau Bonalgue Pomerol 2017

Vores vurdering

En udpræget madvin som gerne må få en svingtur i en karaffel inden serveringen, hvis de skal nydes inden sit 5. år. Prøv den for eksempel sammen med en ung skovdue i rødvin med solbær, morkler og brændte løg.

Om produktet

Château Bonalgue, der har sine 9 ha. på sand, grus og ler lige nordøst for Libourne, indeholdte tidligere både Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, men det er slut nu. Vinstokkene er revet op og erstattet med Merlot for, som Jean Baptiste Audy udtrykker det: "vi må respektere, at Merlot er den drue, der giver os de ypperste vine i Pomerol”.

I den ellers lidt udfordrende 2017-årgang er udtrykket endnu engang en triumf for druesorten og fravalget af andre druesorter ligner en ren genistreg. I hvert fald har vi ikke tidligere oplevet en så overbevisende performance fra dette slot 3 år i streg, og vi har immervæk importeret vinen i en lille menneskealder!

Her er lag af modne blommer og kirsebær, der mingelerer med hvid peber, sort te, salvie og kakao og dertil kommer aromaerne fra fadene i form af velintegrerede noter af ristet træ og vanilje. Fyldig og aromatisk og med herlige tanniner som føjer friskhed til alle de krydrede elementer og ikke mindst bidrager med en lang, parfumeret finish. Simpelthen flæsket og fokuseret på én gang. Præcis som ægte Pomerol i de store årgange skal være.

Druerne sorteres på rystebord, når de ankommer til kælderen og forvandles derefter til vin i 13 temperaturregulerede rustfrit ståltanke. Herefter modner vinen på fad i 16-18 måneder, alt efter hvilken parcel druerne er høstet fra. Halvdelen af fadene er nye hvert år, og der er med andre ord tale om et helt klassisk setup magen til det, vi oplever på de mest kendte og kostbare vingårde i Pomerol. Et approach som har betydet, at Château Bonalgue altid er med på The Wine Cellar Insiders liste over de bedste køb i Bordeaux. Den såkaldte Bordeaux Value Wine Guide.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.