Champagne Ayala, Brut Nature Zero Dosage

469.95 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Ayala, Brut Nature Zero Dosage

category label Nyhed

Champagne Ayala, Brut Nature Zero Dosage

Vores vurdering

Brut Nature laves uden tilsat dosage, og med længere lagring på bærmen er denne cuvée knivskarp og rank, med udsøgt struktur og friskhed. I næsen finder du klassiske noter af brioche, smør og æbler.

Om produktet

Druerne til denne champagne stammer fra nogle af de mest udsøgte terroirs i Champagne, inklusiv 70 crus fordelt på Côte de Blancs Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Aube, Vitruat og Sézannais. 

Druerne håndhøstes og vinificeres hvert for sig i rustfrit stål, som er med il at danne Ayalas karakteristiske friske stil. Faktisk vinificeres hver druesort, hvert cru, hver årgang separat for at bevare udtrykket og karakteren fra hver parcel, hvert terroir og hver årgang, som giver fantastiske blandingsmuligheder. 

Denne cuvée er lavet på hovedsgaeligt Chardonnay med mindre mængder af Pinot Noir og Pinot Meunier, som er med til at tilføje dybde og afbalanceret kompleksitet til den endelige vin. Lagring på bærmen i fire år giver tertiære, nøddeagtige noter og hermed dybde og struktur til denne ellers utroligt friske og mineralske vin. Zero dosage (ingen dosering af sukker) i den tilsatte liqueur d'expédition giver afslutningsvist Ayalas karakteristiske tørre touch til vinen. 

Vinen er lys strågul i glasset med en let perlende mousse. Duften er aromatisk med note af citrus, hvide blomster og østerskal. Smagen er elegant og delikat med noter af østersskal, citrus, hvid fersken, grønne mandler og flint. Eftersmagen er lang og delikat med en flot mineralsk finish. Perfekt som aperitif, på terrassen eller til lette retter med fisk, skaldyr, fjerkræ, hårde oste mm.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).