Champagne Ayala, Brut Majeur

Spar 17%
Ved 6 stk. 379.95 kr.
Ved 1 stk. 459.95 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Ayala, Brut Majeur

category label Nyhed
P O I N T
94
James Suckling

Champagne Ayala, Brut Majeur

Vores vurdering

Brut Majeur er en perfekt repræsentation af AYALA-stilen. Baseret på Chardonnay, med en smule Pinot Noir og Pinot Meunier fra de bedste terroirs, udstråler denne cuvée elegance og mineralitet.

Om produktet

Brut Majeur er en perfekt repræsentation af AYALA-stilen. Baseret på Chardonnay, med mindre mængder af Pinot Noir og Pinot Meunier fra de bedste terroirs, udstråler denne cuvée intet andet end ren elegance. 

Druerne til denne champagne stammer fra nogle af de mest udsøgte terroirs i Champagne, inklusiv 70 crus fordelt på Côte de Blancs Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Aube, Vitruat og Sézannais. Druerne håndhøstes og vinificeres hver for sig i rustfrit stål, som er med til at forme Ayalas karakteristiske friske stil. Faktisk vinificeres hver druesort, hvert cru, hver årgang separat for at bevare udtrykket og karakteren fra hver parcel, hvert terroir og hver årgang, som giver fantastiske blandingsmuligheder. 

Champagnen er lagret sur lie (lagring på bærmen) i minimum tre år, hvilket giver tertiære, nøddeagtige noter og hermed dybde. Vinen er let gylden i glasset med en let perlende mousse. Duften er aromatisk med note af citrus, hvide blomster og stenfrugt. Smagen er elegant og delikat med noter af østersskal, citrus, hvid fersken, grønne mandler og flint. Eftersmagen er lang og frisk med en flot mineralsk finish. Perfekt som aperitif, på terrassen eller til lette retter med fisk, skaldyr, fjerkræ, faste oste mm.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).