Det er måske den mest madvenlige af vinene fra Cave de Fleurie - her er både lakrids, peber og lidt krydderier i duft og smag som giver en mørk og kraftfuld dimension til vinen. Og selv om Beaujolais er letlevende og elegant, så får du her endnu mere liv og smag. samtidig er det også vin, som kan gemmes længere end den gennemsnitlige Beaujolais, og som vil udvikle sig 3-4 år i kælderen. Juliénas står flot til en stor del af det klassiske franske køkken - coq au vin, andefilet ala orange eller Bavette.
Server ved 14-16°C i store rødvinsglas. Server til anderilette på grillet baguette.
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer
Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer
Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.