Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

529.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

category label Bland 6 - Spar 10%
P O I N T
97
Wine Enthusiast

Castello di Neive, Barbaresco Santo Stefano 2018

Om produktet

Forførerisk Barbaresco-eliksir fra Castello di Neive’s topmark. Santo Stefano er i sandhed producentens specialitet, hvilket resulterer i en perfekt treenighed af elegance, struktur og intensitet. Komplekse og rødfrugtige aromaer stiger op af glasset, med noter af vilde blomster, røde kirsebær og kandiserede hindbær, omfavnet af frisk balsamico, pebermynte og stjerneanis. Vinen danser på tungen i sin let-løbende karakter, hvorefter et rankt tannin-net kærligt bider fra sig. Røde rosenblade, kirsebær og syrlige jordbær, ledsaget af lakrids, tranebærsaft, frisk pibetobak og våd muld. Smertende intens, vægtløs og næsten silket – men samtidig stenet, stringent og rankrygget i sin struktur. Ganske enkelt et unikum fra Castello di Neive, der i denne 2018-udgave fortryller allerede fra start!

Den fantastiske vinmark Santo Stefano er en monopol-mark, altså udelukkende ejet af Castello di Neive selv. I sandhed producentens specialitet, stolthed og hjertebarn. En mark med en lang historie, blandt andet et årelangt partnerskab med top-producenten Bruno Giacosa, som flaskede vin herfra. Beliggende på en bakkeside i 825 meters højde, begunstiget af sin perfekte syd/sydvest-vendte eksponering. Op til 60 år gamle vinstokke, dybt forankret i den kalkbaserede jordbund. Mosten gærer i en periode på 12 dage, med regelmæssige ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i 2 år på store, brugte franske egetræsfade (6 år gamle), efterfulgt af 1 års flaskelagring.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.