Castello di Meleto, Chianti Classico 2021 Øko

Spar 17%
Ved 6 stk. 149.95 kr.
Ved 1 stk. 179.95 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello di Meleto, Chianti Classico 2021 Øko

category label Nyhed
category label Øko
P O I N T
91
James Suckling

Castello di Meleto, Chianti Classico 2021 Øko

Vores vurdering

Castello di Meleto laver økologisk Chianti Classico fra en af regionens mest fornemme subzoner - Gaiole. På Gaioles højtbeliggende marker omkring Castello di Meletos pompøse middelalderslot finder Sangiovese det, den længe har manglet; et terroir hvorfra Chianti Classico er elegant og charmerende.

Om produktet

Castello di Meleto har taget favntag med fortidens synder og er forhippede på at vise, at den tid, hvor de lavede bulk, er så meget fortid. Selvom 1988, hvor man stoppede det uvæsen og begyndte at fokusere på kvalitet, er en rum tid siden, er det, som om Castello di Meleto stadig vil bevise sig selv. Chianti Classico er et kvalitetsbrand, der forpligter, og det særligt for Castello di Meleto, synes det.

Deres Chianti Classico er lavet fra druer (95% Sangiovese og 5% Merlot) fra markerne Meleto, Casi og Poggiarso; alle fra højtbeliggende Gaiole og alle håndplukket for selekteringens skyld. I kælderen anvender Meleto både store slavonske egetræsfade, sådan som man traditionelt har gjort det i Chianti Classico, og cementtanke. Cementtanke er noget nyt men ikke desto mindre genialt, da de underbygger Sangiovese-druens naturlige friskhed og elegance.

Castello di Meletos Chianti Classico er således den ideelle Chianti for Sangiovese-elskere af den gamle skole, dem der elsker deres Chianti elegant og frisk, og selvfølgelig alle dem, der sætter pris på, at Castello di Meleto er et af Chiantis allerbedste fund til prisen.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.