Om produktet
De to grunde, der producerer Moscato d'Asti San'Ilario, vender mod sydøst, og alle vinmarker nyder en jævn modning og producerer gyldne og afbalancerede drueklynger. Høsten foregår i det optimale øjeblik for at udfylde det maksimale potentiale og egenskaberne for vinen.
Jorden er lys, næsten hvid, med en høj procentdel kalksten, hvilket er ideelt til at give druerne struktur og krop. Temperaturen og klimaet er koldt om vinteren med regnfulde efterår, der skifter med varme somre, som er ret tørre og giver denne moscato en vidunderlig friskhed og mineralitet.
Moscato d'Asti Sant'Ilario er dyb gul med grønlige og gyldne nuancer. Næsen er stor, kompleks og elegant med frugtagtige noter af fersken og abrikos, akacia og salvie. I munden åbner den sødt, men er aldrig tung, opretholdt af god syre (på grund af den store balance, der skyldes den perfekte modenhed af druerne), tilstedeværelsen af kulstof er cremet og ikke påtrængende med god og vedvarende friskhed. Denne vin har en meget lang finish, intens uden at være klodset. Finishen har nuancer af en interessant kompleksitet.
Alt det ovenstående gør Moscato d’Asti Sant’Ilario eftertragtet og i stand til at komplimentere mange måltider, selv med usædvanlige madkombinationer. Den er dog særlig velegnet til sødere desserter med is og frugt.