5.0
af 1 anmeldelser

Boroli, Barolo Cru Villero 2012

Spar 15%
Ved 6 stk. 633.25 kr.
Ved 1 stk. 745.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Boroli, Barolo Cru Villero 2012

P O I N T
93
James Suckling
P O I N T
92
Wine Advocate
5.0
af 1 anmeldelser

Boroli, Barolo Cru Villero 2012

Vores vurdering

En smuk rubinrød Barolo som fortjener de store glas, tålmodighed og hvis der skal skydes genvej tidlig dekantering, så vil den gradvist ikke bare begynde, men blive ved med at give. Delikat blomstrende, krydret, fyldig, vedholdende og selvfølgelig med markante indslag af tanniner, som heldigvis bliver sødere efterhån som vinen får luft.

95 Point Falstaff (årgang 2012)
92 Point Robert Parker The Wine Advocate (årgang 2012)
93 Point James Suckling (årgang 2012)

Om produktet

"In general, the vintage was not abundant though qualitatively excellent, which will allow to obtain very balanced wines" fortæller Achille Boroli om 2012-årgangen. Achille havde ellers slået sig på ejendomsadministration, men blev fanget af forældrenes passion for det gode liv i almindelighed og vin i særdeleshed, og siden årtusindskiftet har det mere end nogen anden været ham der har forvandlet Cascina La Brunella fra forglemmelighed til en vingård, som både de nationale og internationale anmeldere gerne besøger og efterfølgende lovpriser, hvilket har givet selvtillid nok til at flager med sloganet ”Baroli Il Re delle Collina" – (Baroli Bakkernes Konge), med fin reference til det berømte ordspil "Il Re Dei Vini, Il Vino Dei Re" (vinenes konge, kongernes vin). 

Her er det den ene af familiens 3 enkeltmarksvine. Nærmere bestemt Villero, som er et af de historiske voksesteder i Barolo, og samtidig det sted, der står familien nærmest, forstået på den måde, at der er tale om 0,8 ha. på skråningen, som man kigger ned over fra panoramavinduerne i smagelokalet på hjørnet af det nye vinifikationscenter.  

Villero ligger med syd, sydvest vendt eksponering som den næste højderyg nord for det mægtige Bussia kompleks. Lige som på Bussia står de efterhånden 35 år gamle vinstokke i de berømte lag af ler og mergel, der holder så godt på fugten at selv lange perioder med tørke ikke er noget problem.

Der er tale om manuel høst med soignering af klaserne både oppe på Cerequio og fremme på vingården. Alle stilke fjernes og efter en let knusning af druerne gæres der i thermoregulerede rustfri ståltanke hvor også den malolaktiske gæring overstås inden vinen via tyngdekraften løber ned til fadene i kælderen. Der er afhængig af årgange tale om 20-24 måneders modning i en blanding af nye og én gang brugte 1.000 liters fade og ældre 1.500 og 2.500 liters fade fra Slavonien og Frankrig fade frem mod det tidspunkt hvor den endelige cuvée sammenstikkes og tappes flaske. Herefter følger mindst 12 måneders yderligere modning inden vinen frigives til salg.  

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Eksterne anmeldelser

P O I N T
93
James Suckling
P O I N T
92
Wine Advocate

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.