Boroli, Barolo Cru Brunella 2013

Spar 15%
Ved 6 stk. 633.25 kr.
Ved 1 stk. 745.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Boroli, Barolo Cru Brunella 2013

Boroli, Barolo Cru Brunella 2013

Vores vurdering

Achille Boroli beskriver sin første Brunella således: “A clear ruby red colour, with very light orange reflections. A net aroma in which liquorice stands out at first, immediately followed by a fruity scent; the aroma makes you scent it again and again to discover different and pleasant facets. The fruity aroma magnificently prevails after a few minutes in a glass.  A very enveloping, fresh and harmonious taste, with a delicate and tasty presence of wood.  A long lasting taste that invites to sip it slowly again and again.”

Om produktet

Den første årgang af det der er blevet familiens 3 enkeltmarksvin. Nærmere bestemt frugten fra de 2,7 ha. med 6 til 35 år gamle vinstokke, som står helt oppe omkring den højderyg, som vingården knejser på og giver den sit navn La Brunella. Alt efter hvorvidt parcellerne ligger sydøst eller sydvest siden af højderyggen er de tidligere blevet regnet med til enten Villero eller Valentino, men i de senest opdaterede versioner af Le Menzioni del Comunie di Castiglione Falletto (optegnelsen over Cru-vinmarkerne i kommunen) har Brunella fået sit eget liv, og da Boroli ejer hele højdehyggen, er der tale om et såkaldt ”Monopole”.   

Manuel høst med soignering af klaserne både nede på skråningen og oppe på vingården. Alle stilke fjernes og efter en let knusning af druerne gæres der i thermoregulerede rustfri ståltanke hvor også den malolaktiske gæring overstås inden vinen via tyngdekraften løber ned til fadene i kælderen. 24 måneders modning i en blanding af 1.000, 1.500 og 2.500 liters slavonske og franske fade inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske og derpå efter mindst 12 måneders modning frigives til salg.  

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.