Om produktet
Corvina og Rondinella druerne til Bertanis Recioto kommer udelukkende fra nogle af de bedste marker i Valpantena bakkerne nord for Verona. Lavet på de mindste drueklaser og ofte kun "skulderen" af drueklaserne, der har været udsat for mest sol og dermed det største sukkerindhold.
Druerne tørres i 150 dage. Herefter sorteres druerne igen inden gæring i cementtanke. Vinen lagrer 12 måneder i store fade af kirsebærtræ. Meget dyb violet farve. Overdådig aroma med nuancer af bl.a. blomme, kirsebær, hindbær, krydderier, vanilje og kakao. Smagen har en fornem balance, hvor sødmen ikke tager overhånd.
Her er frisk mørkerød frugt, chokolade, blomme, krydderier og lakrids. Fornem vin til især desserter med chokolade, risalamande med kirsebærsovs og ikke mindst oste som f.eks. gorgonzola, parmesan, gouda og lagret cheddar. Vi anbefaler servering ved 9-10 grader og vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.