Om produktet
Du troede (måske), du kendte alt til vin på Albariño, men så kom du ind på denne side, og så ændrede alt sig. Velkommen, med andre ord, til denne fadlagrede fortolkning over Albariñodruen, der med sin vældige struktur, aromatiske rigdom og respektindgydende væsen lægger et nyt kapitel til fortællingen om hvidvin fra Spaniens grønne nordvest!
Vinificering
Nana er i første omgang resultatet af en nådesløs selektering af druer fra Attis' bedste Albariño-parceller, hvor de gamle vinstokke indtager områdets traditionelle, højttrænede pergola-form for at invitere mest mulig luft ind under klaserne i håb om at holde dem tørre og sunde i regnfulde stunder.
I vinhuset gæres og lagres vinen i franske barriques med seks måneders bærmkontakt (kontakt med gærresterne). Sammen med indflydelsen fra egetræet opnår vinen ad denne vej endnu mere fylde, struktur og kompleksitet, end hvad der fra naturens side følger af de fuldmodne druer.
Aroma og smag
I glasset lægger Nana - med sin smukt gyldne og markante farve - op til et mægtigt møde, der imødekommes af modne abrikoser, mango, pærer, syltet appelsinskal, blomsterhonning, ristet surdejsbrød, fyrnåle og krydderier, bare for at nævne det mest oplagte.
På tungen - ja over hele ganen - er vinen ligeledes frugtfuld og kompleks med en olieret og fyldig krop men også let bitre anstrejf, der i ledtog med den høje syre yder kærkomment modspil og virilitet.
Serveringsforslag
Nana er også i dén grad en madvin - perfek til stegte eller grillede fisk- og skaldyrsgryderetter samt til lyst kød og cremede oste. Eller måske til en omgang smagrig paella eller risotto!
Vi anbefaler ikke at servere den for kold, da det kan medføre, at ikke alle nuancerne kommer med. Omvendt skal den heller ikke være for varm, men mellem 10-12 grader er den helt perfekt.