Om produktet
Attis laver mange vine, men kun én vin hedder ret og slet Attis, nemlig denne varietale Albariño-vin fra 50 år gamle vinstokke ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Jorden under de små parceller består af granit samt lidt sand og ler, og sammen med kølige og fugtige luft fra Atlanterhavet blot 5 km væk opstår perfekte forhold for dyrkning af Albariño-druen.
Vinificering
Efter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i både ståltanke og store egetræsfoudres med jævnlig omrøring af de fine gærrester (lías finas), der ligesom vi kender det fra Bourgogne videregiver fyldighed, kompleksitet og også let cremede associationer til vinens smag.
Aroma og smag
I glasset har Attis således et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med friske abrikoser, mango, blomstrende frugttræer, citronskal og sågar grapefrugt toppet med lidt surdej. Smagen er saftig med mineralske salte og desuden en fornem frugtsyre, der giver en flot rank- og smidighed til den mediumfyldige og i visse facetter kraftigt byggede krop. Endelig er eftersmagen lang, frugtbåren og dejligt saftig.
Serveringsforslag
Det kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag.
Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.