Om produktet
Fra den nordlig ende af kommunen kommer druerne til Alain Jaumes Chateauneuf-du-Pape. Markerne her er under omlægning til økologi, og stokkene med Grenache, Syrah og Mourvedre gror primært i marker domineret af ‘galets’ - store, runde sten som Rhônefloden gennem århundredene har aflejret - stenene er med til at holde på varmen og sørger for druer med masser af dybde og koncentration.
Druerne afstilkes helt og efter en lang maceration på op til 20 dage få vinen lov at modne på træfade af forskellig størrelse og alder. Det giver en vin, som nok har bevaret den fyldige modne frugt, i form af brombær og modne hindbær, som kendetegner Rhônedalen, men som samtidig har lag af krydderi og egetræ i duften. Det er en fyldig og struktureret rødvin med den karakteristiske varme, sydfranske fornemmelse med peber og krydderurter, der gør den så god til kraftig mad - uanset om det er til jul eller grill.