Om produktet
Som i det nordlige Rhône har Yarra Valley kølige nætter, der giver vinen et krydret og struktureret præg, og med netop Rhône for øje har de håndhøstede shiraz-druer her fået selskab af 3%viognier for at bidrage med frugt og finesse i aromaen og endvidere hjælpe med at udtrække ekstra meget farve og smag fra skallerne til den mørke shiraz. Efter endt gæring i åbne gæringstanke har vinen tilbragt 18 måneder på hhv. 225 og 500 liters franske egetræsfade, heraf 30% nye og 70% med mellem 1 og 4 år på bagen.
I glasset står vinen klar og dyb i sin rubinrøde farve med et lilla skær. Aromaerne kalder på blommer, mørke bær samt sort og hvid peber toppet med nykværnede kaffebønner og let ristede krydderier fra fadet. Smagen er frugtig og velafbalanceret med egetræets særpræg og med tanniner, der frembringer en stor kraft fra første møde og videre i en lang eftersmag uden i sig selv at stjæle fokus.
Dette er en seriøs vin og et af de bedste bud på en koldklima-Shiraz fra Australien. Servér ved 12-14 grader og nyd den til en klassisk peberbøf eller mørke krydrede retter, eksempelvis fra grillen på ægte australsk manér.